dilluns, 26 de març del 2012

Marató de Barcelona. 25 de Març del 2012

La marató de Barcelona....del 2012 (3hores 38minuts 39segons)
El dissabte al matí baixem a Barcelona i mentre jo em passejo per la fira i recullo els pitralls (el de l’Elisabet que debuta en la distància i el meu), l’Elisabet, l’Oriol i la Martina fan visita a les botigues barcelonines especialitzades en natació i alhora es “firen”.
Ja cap al migdia es retrobem de nou per tornar cap a Vic, dinar, canviar l’hora i deixar passar el cap vespre.
Ja diumenge ens llevem a les 5 del matí (de l’hora nova), esmorzar habitual i plegats, amb l’Elisabet, baixem cap a Barcelona on arribem abans de les 7 per aparcar al pàrquing soterrani de l’estació de Sants. Aprofitem per canviar-nos de roba, anar al lavabo, i a poc més de les 7 comencem anar cap al pavelló firal per deixar-hi la bossa i esperar la sortida. M’acomiado de l’Elisabet i ens dirigim als calaixos respectius.
A les 08:30 sortida, ... surto bé, tranquil deixant passar els km’s ... i amb aquestes cauen els 5 primers en 23mi26seg. Anem bé...i cauen els 5 següents en 22mi46seg, seguim anant bé.... i cauen els 5 següents 23mi30seg. Ja em portem 15 km’s i tot va segons el guió previst.
Del km15 al km 20 passen 23mi38seg. i del km20 al km25 passen 23mi58seg. Fins aquí tot força acceptable....
Tocava ara baixar una mica el ritme.... es tractava de que anés perdent de vista el grup de 3h15mi (va passar i més ràpid del que em pensava) i que no m’atrapés el grup de 3h30mi (que no va passar).
Del km25 al km 30 passen 25mi39seg i ja veig que aquesta marató se’m farà llarga, mooooolt llarga.
Del km30 al km35 passen 28mi19seg. I començo a pensar que no assoliré l’objectiu de baixar de les 3h30mi. Mica em mica em vaig desmoralitzant.....
Del km35 al km40 passen 30mi21seg. I ja no corro.... vaig al trot....i per arrodonir-ho em passa el globus de 3h30mi
Del km40 al final en 14mi39seg...... sobren els comentaris......
Estic content per la primera part de la marató i descontent per la segona.
Aprofito l'arribada per fer-la petar amb l'Albert i el Dennis, vaig al guarda-roba per recollir la bossa i anar fins l'Avinguda Rius i Taulet on un micro-bus ens porta a les instal·lacions de l'estadi Serrahima. Allà em dutxo, em canvio de roba i el mateix micro-bus ens torna el lloc d'arribada de la marató per retrobar-me amb l'Elisabet que després 4h22mi28seg ha completat la seva primera marató.
Recollim el cotxe, arribem a Vic, dinem i per no perdre el bon costum vaig a la piscina on cauen 1500 metres en 28mi31seg.

Segons la marató de Barcelona

dilluns, 19 de març del 2012

XIX Duatló de Sant Joan de les Abadesses. 18 de Març del 2012

XIX Duatló de Sant Joan de les Abadesses (10+40+5)(2h31mi58seg)
No tenia intenció de participar en aquesta duatló, però a principis de setmana un parell de comentaris em van posar en alerta, així que, el dijous formalitzo la inscripció.
El recorregut de bicicleta em sembla molt interessant, però crec que m'anirà bé inspeccionar-lo sobre el terreny, així que el divendres sortint de la feina i amb la bicicleta ja carregada al cotxe vaig fins a Ripoll per fer dues voltes al circuit (40km+40km=80km) i poder seguir pensant que el circuit és molt interessant.
Dissabte a la tarda, netejo la bicicleta (convenia) i deixo llest tot allò que crec que puc necessitar.
Ja diumenge em llevo pels vols de les 7 i segueixo els rituals habituals. A poc faltar de les 8 vaig marxo cap a Sant Joan. Arribada còmode i aparcament fàcil.
A 1/4 de 10 començo a posar-me la roba. Samarreta tèrmica (fina), el mono del club FisioRutPujol, mitjons i guants són les peces. Agafo tres gels i un bidó com a complements energètics i cap a box.
Revisió de material i dni per entrar. Aparco la bicicleta, deixo les sabates (de bici) just al costat i surto a escalfar. Amb aquestes puc saludar i fer-la petar amb els companys i amics que m'he trobat. Tot plegat per arribar a les 10 i sortida.
Em col·loco a lloc que em toca i tinc clar que el meu ritme ha d'estar entorn de 4:30, però el circuit no és gens pla, més aviat tot el contrari. El trobo duríssim, tot i així mantinc un ritme força constant que em permet acabar els 10 km's a una mitjana de 4:33.... i més que content tenint en compte la duresa del circuit.
Run1
Transició força ràpida i a pedalar..... Amb aquestes cauen els 10 primers km's de Sant Joan a Ripoll per sobre dels 37km/h.... senzillament .... brutal!!!!! Aprofito per predrem el primer gel i .....comença la pujada forta.... el port de Canes i després el de Santigosa. A ritme constant vaig assolint els objectius. Al tram final dels descens de Santigosa em prenc el segon gel i em noto valent pel darrer tram de running.
Bike
Novament transició força correcta i a córrer. Coneixedor ja del circuit,... momés em cal esperar que passin els 5 km's que vaig a ritme de 4:39.
Run2
Tot plegat per acabar un duatló molt ben organitzada i amb uns circuits molt interessants en 2h31mi58seg. I seguint el guió de les darreres curses, vaig a la piscina on cauen 2500 metres en 48:25.
No sé si és bo o no fer una duatló d'aquestes característiques el cap de setmana abans de la Marató.... però el que ja no em treu ningú és com de bé que m'ho he passat!!!!
Reportatge gràfic
p.d. fotos de Rut Pujol (agraïment infinit)

diumenge, 4 de març del 2012

MARA TEST 30km (BADALONA). 04 de Març del 2012

MARA TEST 30km (BADALONA) 2h.17mi.22seg.
Aquesta vegada ens llevem amb l'Elisabet a 3/4 de 6 per anar cap a Badalona.
Ella per debutar en la distància de 30 km i jo per fer un test-tirada llarga de cara a la marató de Barcelona.

Esmorzar de pa torrat amb mantega i melmelada, suc de taronja, un cafè, una dutxadeta i a 2/4 de 7 sortida. Viatge tranquil, tot i que a la sortida hi havia força boira. A 3/4 de 8 ja tenim el cotxe dins del pàrquing del centre comercial Màgic Badalona. Deixem que passi una mica el temps i entretant aprofito per menjar-me una barreta.

S'acosten les 9 i nosaltres ens acostem a la sortida, situada a uns 100 metres del centre comercial. Amb aquestes ens trobem el Dennis i la fem petar una mica. M'acomiado de l'Elisabet i cadascú es situa al calaix que li sembla que és el seu. No hi ha aglomeracions i l'ambient és molt distès. M'agrada.

A les 9 en punt sortida..... El primer km ens porta direcció un polígon on el denominador comú és la llegua xinesa. A la sortida del polígon ens passegem una mica pel litoral i anem buscar les xemeneies en estat ruïnoses. Continuem pel litoral i donem una ullada al port de Badalona. Amb aquestes cauen els 5 primers km's en 22mi37seg. Ens passegem ara pel passeig marítim, al km 7 fem una inclusió a l'interior i al km 8,5 tornem al passeig marítim, ara però per l'altra costat de la carretera. Amb tot, arribem al km 10 amb un parcial de 22mi10seg. Ja dins del nucli de Badalona tenen lloc els 5 km's següents que faig en 22mi14seg i aprofito per pendre'm el primer gel. S'ha acabat la primera volta i tinc amb bon regust.
Comença la segona volta i amb 22mi42seg cauen els 5km's següents i també cau el segon gel. El següent parcial el faig en 23mi22seg i cau el tercer gel. Anímicament vaig bé, les forces més que correctes, però els bessons de les cames no pensen el mateix i començo a notar algunes punxadetes. Així que decideixo afluixar una mica el ritme i acabar els darrers 5km's en 24mi.20seg.

Amb tot acabo els 30km en 02h17mi22seg. content i satisfet. M'ha agradat la cursa, m'ha agradat l'ambient, m'ha agradat el recorregut i m'he sentit ben tractat!!!!

La faig petar un mica amb els companys, vaig el pàrquing a canviar-me i a esperar a l'Elisabet que arriba en 03h08mi50seg.

M'agradaria que la marató de Barcelona no fos tant enllà, ja que ara em toca fer més km's en bicicleta, però ens adaptarem!!!!

I seguint el bons costums.... a la tarda cauen 3000 metres d'aigua en 58mi. 14seg.


Dades del forerunner 305

Algunes imatges trobades a la xarxa foto1 i foto2
Resultats del cursa