dilluns, 12 de juliol del 2010

ALTRIMAN ( 3.800 + 196 + 42,2 ). 10 de Juliol del 2010

ALTRIMAN ( 3.800 + 196 + 42,2 ) 17 hores 39 minuts
Arribem a la base nàutica de Les Angles el divendres al migdia. Recullo el pitrall (gorro-xip-bidons-....) i aprofitem per dinar una mica. A les quatre anem a l'apartament que tenim al poble de Les Angles, i molt a prop de la Salle bleu neige, per deixar-hi els trastos. Tornem a la base nàutica, ara per deixar-hi la bicicleta. Una mica de vent dificulta la tasca... però en sortim força airosos (l'Oriol m'ha acompanyat en tot moment).
A les 7 tenim el briefing a la Salle bleu neige. Explicació correcta. Tornada a l'apartament, sopar i enllestir els preparatius per l'endemà. Em noto tens, seriós, com volent assolir quelcom massa llunyà....
A les 10 al llit, intentat descansar el millor possible. De descansar.... descanso... però dormir... això és una altra cosa.
A 3/4 de 4 m'incorporo. Esmorzar habitual (cereals amb suc de taronja i cafè) més una barreta energètica. A les 4 desperto a l'Oriol i a 1/5 de 5 anem amb cotxe fins a la base nàutica, lloc de la sortida. Darrers preparatius, inflar les rodes, posar el bidons, col·locar bé la roba,.... posar-se el neoprè i esperar la sortida. Abans però em poso a l'aigua per acabar d'ajustar el neoprè. Tot sembla correcte.

La sortida es retarda una mica pel tema de la boira. Finalment a 3/4 de 6 tots a l'aigua. Sortida espectacular. De seguida m'adono que porto les ulleres fluixes i m'entra aigua. Abans d'acabar el primer llarg (uns 850 metres) em paro i me les ajusto correctament. Vaig a per la segona boia, tot bé. I torno cap a la sortida per completar la primer volta.
Sortida de l'aigua i tornem-hi....primer llarg, seguim bé, anem per la segona boia, bé, però alhora de tornar a la sortida no hi ha cap referència. Una boira força espessa s'ha posat sobre el llac i no em deixa veure res. Miro al voltant i veig tres triatletes amb la mateixa situació. La cosa es complica, segueixo nedant més per intuïció que per cap altra cosa. Finalment apareixen dues barques i ens marquen la direcció correcta. Per tant natació llarga amb un temps de 1h20.

A la sortida ja veig a la resta de la família (Elisabet, Jan i Martina) que em diuen que vaig molt bé!!!!
Transició de 9 minuts i a fer quilòmetres....
Del llac, situat a uns 1500 metres anem amunt, passant per les pistes d'esquí de La Quillaine i fins al Coll de la Llose (1866m.). Baixada impressionat (ens situem per sota del 1000m.) per començar el Coll de la Creu (1712m.). La calor comença a notar-se i a mi la jaqueta a sobrar-me.
Tornem a Matamala (km 44) i seguim direcció Formigueres, Puyvalador, passem pel Coll d'Hares, Querigut i ens situem al peu del port de Pailheres. A dalt es veu emboirat i penso que potser serà millor no deixar la jaqueta a Mijanès (km79), on hi tinc el primer sac personal. Afortunadament un "messieur" de la zona em diu que a dalt del port la temperatura és molt alta,... li faig cas, i deixo la jaqueta. I continuo pujant i pujant, ... fins arribar a dalt del Col de Pailheres, baixar fins pràcticament Ax Les Thermes i començar la pujada al Col du Chioula.

Paro a tots els avituallaments, on canvio els dos bidons (el blanc d'aigua i el blau de beguda energètica) i menjo quelcom sòlid (vaig menjar molt pain d'epices). Em trobo bé, però ja són més de 100 km.
Per unes carreteres trenca-cames, amb però amb algun repatxó fortíssim (de km125 al 127 amb més del 10%), arribo a Gesse (km137) i on hi tinc els segon sac personal que no faig servir. La calor apreta molt i molt, i jo començo a pujar el Col de Garavel, també llarg, d'uns 15 km. Primer dur, després molt i molt dur, per acaba dur. Una vegada a dalt, baixada fins a Escolubre (km164) i començar una altra vegada el Coll d'Hares però per una altra vessant. Uns 8 km els 4 primers per sobre del 11%,.... sense comentaris......vaig pujant fent esses..... però arribo a dalt i m'adono que si no vull arribar fora de temps em cal apretar una mica..... així que trec totes les forces que em queden i em presento a la base nàutica de Matemala a les 18h12mi....(en principi el temps de tall era a les 18h15). He estat 10h57mi sobre la bicicleta.

Penso que he fet molt i que el millor que puc fer es plegar.... així li dic a l'Elisabet i ella em comenta que tot just són poc més de les 6 de la tarda que fins a les 12 de la nit hi ha temps, que faci una primera volta al llac (9km) i llavors decideixi .... així que.... li faig cas... transició de 8 minuts i a fer la volta el llac. La cara que em queda quan torno és la de la foto.... sense comentais.
Penso novament que és l'hora de dir .... fins aquí he arribat,...... però no... l'Oriol diu que millor que arribi al poble de les Angles (14,5km) i que ell m'acompanya..... Així que som-hi, i per allò del que pugui passar ja agafo el frontal, a fer uns km's de més.... i com aquell que no vol la cosa em vaig recuperant, animant i començo a veure possibilitat d'acabar dins del temps.
L'Oriol és queda al poble de Les Angles i amb la resta de la família va sopar. Cal dir que en Jan i la Martina m'animaven, i animaven tots els que passaven, amb les paraules que van aprendre en francès “allez, bravo, courage” .... Fins i tot feien petits trossets corrents al meu costat. GENIAL!!!!
Per la meva part, pujo fins al llac Balcère, em trobo cada vegada millor, i baixo, i passo pel poble de Les Angles, i arribo novament a la base nàutica (km29). He anat molt bé però al parar-me a l'avituallament el cap m'ha rodolat una mica... així que he pensat que em quedaven uns 12km per acabar i que tenia més de dues hores i mitja marge.....sense dubtar.... m'he posat a caminar (8mi/km) i esperar que m'arribés la porta que dóna entrada a la llegenda ALTRIMAN (un dels l'IRONMAN més durs del món) i acompanyat de la millor manera possible .....

Moltes gràcies a tots.... ara a descansar!!!!

Recorregut en bicicleta
Recorregut a peu

Així és com presenten l'Altriman


I aquestes són les meves imatges

fotos-festricap-2010

Altres cròniques sobre l'ALTRIMAN 2010
IRONVIC-Victor Garanto-part-1
IRONVIC-Victor Garanto-part-2
CARLOS ANDRÉS RAMÍREZ DUARTE

I les classificacions finals

14 comentaris:

Joan ha dit...

Ufffffff, natació amb boira... Pailheres, Chioula... només sentir això ja quedo molt cansat...
Realment impressionant tot plegat... molt, molt difícil... tota una prova de perseveràcia i de resistència.
Això és trencar el sostre...
Felicitats!!!

Joan montero ha dit...

Crack.... Acabo de llegir la teva crónica, i realment em sento orgullos de tenir un veí amb tant de sacrifici. Enhorabona per aquest nou exit, esper-ho algun dia fer-ne algun de no tant dur.
T'ho torno a ENHORABONA JOSEP!!!!

No tinc paraules........!!!!!

Pau ha dit...

Com que ja et felicitaran prou, dir-te que tens una família que no te la mereixes (bé, potser sí que te la mereixes, però en tot cas, que val molt)!
Espectacular!

Anònim ha dit...

Bon dia Josep Maria, enhorabona finisher! Una vegada més l'esforç es veu recompensat! Realment ha de ser duríssim! Ara un bon descans ben merescut! Felicitats de nou!

Joan Escarrabill.

piernas ha dit...

Madre mía.... que decir.... VIVA LA MADRE QUE TE PARIO!!!! Vaya crack!!!!!!!!!!!!!!!

Ferran ha dit...

Josep Ma, impressionant! 17 hores de competició; vaja IM! Ets gran.

Felicitats de tot cor!!

Dioni Tulipán ha dit...

Repeteixo. Ets MOLT GRAN !!!

Quin patiment, i quina perseverància.

Mai en la vida penso fer una cosa igual..només apta pels homes MOLT FORTS.

Bones i llargues vacances Josep Maria !!!

Xavi ha dit...

El diumenge que ens vàrem creuar en el teu entrenament a l'Escala, ja sabia que acabaries.
Estava a punt d'escriure la crònica de la dura triatló de Pont de Suert, però ara penso que allò va ser per a nens.
FELICITATS CRACK!!!!!!

Pau ha dit...

Xavi escriu la crònica de Suert que ja et toca. Quan siguis gran ja faràs el què fa el Josep Maria, jiji

Xavi A. (Bracons - L'Escala) ha dit...

Josep Maria,

no hi ha nom més escaient per al teu blog, el blog d'algú que ha desitjat la meta i l'ha obtigut després de moltes hores de suor i patiment i il·lusió. Entrenant i competint.
"Imaginable és possible" ens adoctrines des del primer moment que entrem al teu blog.
Hauré de repetir-m'ho quan les cames em vulguin abandonar.

MOLTES FELICITATS!

Com diu el Pau, jo de gran vull ser com tu.

josep-maria ha dit...

Moltes gràcies a tots.... la veritat és que ha estat un setmana genial!!!!
L'ALTRIMAN no m'ha deixat indiferent.... però dir-vos que he gaudit com mai.... És difícil explicar com es pot disfrutar amb més de 17 d'hores d'esforç.....però ha estat així!!!!

Un amic Navarrés, Bixente, em va dir que la felicitat que es té l'endemà és indescriptible..... quanta raó tenia!!!!

Unknown ha dit...

OK, no pateixis per posar la meva adreça de blog al teu. Si al final el que busquem és que la gent pugui llegir i contrastar opinions de les nostres aventuretes!!! I si és de proeses com fer l'Altriman, encara més.

Roger ha dit...

Sense límits.
On arribaràs màquina?
I un 10 per la teva família que et dona suport a les aventures de película que tots seguim amb les fantàstiques cròniques que escrius.

Anònim ha dit...

Hola Josep Maria,

Què faràs aquest any?

Bon Nadal!
Salut

Toni
Altriman Finisher.