dilluns, 29 d’abril del 2013

Mitja Marató d'Empúries. 28 d'Abril del 2013

La mitja d'Empúries ....del 2013 (1hores 42minuts 37segons)
Aquest cap de setmana toca matinar ja al dissabte. Sortim de casa a les 7 del matí juntament amb l'Oriol per anar cap a Figueres. La intenció és veure com neda l'Oriol a primera hora del matí i després rodar una mica amb la "cabra" per la carretera Figueres-Verges. La primera part surt molt bé.... ell neda els 200 papallona en 2mi22seg i s'assegura ser a Pontevedra el proper mes de Juliol per participar als campionats d'Espanya. La segona part del matí, la pluja i el fred s'encarreguen que la bicicleta es quedi dins del cotxe.
Al migdia vaig cap a l'Escala per recollir els pitralls (el meu i el de l'Elisabet), segueix plovent .... i a la tarda arriba la resta de la família.
Ja diumenge, em llevo pels vols de les 7, esmorzar de pa torrat amb oli i sal i un cafè ben carregadet, una dutxadeta i cap a la sortida. Del pis, al centre de l'Escala, fins a la sortida (ruïnes d'Empúries) hi ha uns 20 minuts. Hi arribo poc passades les 8. Deixo la bossa al guarda roba, busco un racó per fer les necessitats i a seguir la guàrdia romana pel mig de les ruïnes.
A 2/4 de 9 i alguns minuts sortida. Sortim amb l'Elisabet , força endarrerits, amb la resta de participants de la mitja i els de la marató (tinc pendent fer-la, fa temps que ho vaig dient). Fa fresca (s'agraeixen els guants que hi havien en la bossa-obsequi) , però no plou. El primer km ens surt ha 5:37 i anem plegats fins al segon km. Jo llavors decideixo anar una mica més al meu aire i metre ens acostem a Sant Pere Pescador i amb vent en contra els km's van caient una mica per sobre dels 5mi/km. De tornada, i sense canviar al ritme els km's surten una mica per sota dels 5mi/km. A partir del km 10, augmento lleugerament el ritme i començo a rodar entorn de 4:45 mi/km ... tot plegat per acabar la mitja en 1:42:37. Amb el genoll una mica carregat però menys del que m'esperava. A la tarda volia fer el que no vaig fer el dissabte, però novament la pluja no em va deixar treure la cabra del cotxe.
Propera parada.... 11 de maig.

dimarts, 16 d’abril del 2013

XX Duatló de Sant Joan de les Abadesses. 14 de Març del 2013

XX Duatló de Sant Joan de les Abadesses (5+23+3)(1h34mi21seg)
Amb els canvis de dates i els canvis de distàncies vaig dubtar en participar a la duatló, però posant-ho tot sobre la balança els factors positius em van fer decidir i tal com va anar tota la jornada penso que va ser la decisió acertada.
El dissabte al vespre deixo la furgoneta carregada amb la meva bicicleta i la del meu nebot i ens citem per l’endemà a ¾ de 8 del matí.
Ja al diumenge, em llevo pels vols de les 7 i segueixo els rituals habituals. Un parell de llesques de pa amb oli i sal, suc de taronja i un parell de cafès, per acabar-ho amb una dutxadeta em deixen llest per esperar en Jordi que arriba justa a l’hora acordada.
Plegats, ens desplacem fins a Sant Joan de les Abadesses on arribem a ¾ de 9 del matí. Aparquem fàcilment i anem a fer un tomb per la zona de box i aprofitem per anar al lavabo.
Ja a 2/4 de 10 entrem les bicicletes a box i aprofitem per fer la xerradeta amb companys i amics. A les 10 sortida. Són 5 km’s trenca-cames i tenint en compte els problemes que arrossego al genoll dret penso que els he de fer al voltant de 5mi/km tot i així amb la pressió de portar un dorsal surten a 4:45mi/km
.

Transició força lenta, amb algun problema al forerunner que soluciono sobre la marxa i a fer km’s.
El circuit de bici és d’anada i tornada. Sortida de Sant Joan, fins al coll de Santigosa per continuar fins el coll de Canes, gir de 180 graus i tornada fins a Sant Joan. 23 km’s força entretinguts.
Novament transició força lenta, i a fer les darrers 3 km’s que 4:37mi/km.
Tot plegat per acabar en 1h34mi21seg, amb sensacions força bones i amb certa preocupació del genoll malmès, tot i que si corro a ritme de 5mi/km’s es pot controlar força bé.
Acabada la duatló, i parlant amb l’Èric decidim arribar-nos fins a Vall Ter 2000, 36 km’s de pujada que fem a bon ritme gaudint d’una bona conversa enmig d’un gran paisatge. Una vegada a dalt, mitja volta i de nou a Sant Joan. Tot plegat 72 km’s més a les cames.
I ja casa, decideixo acompanyar la meva filla Martina a la piscina on plegats fem 1500 metres en 30 minuts.
De nou a casa, sopar en família per concloure un diumenge complert.
p.d. fotos de Rut Pujol i Èric Besora (agraïment infinit)

dilluns, 1 d’abril del 2013

Resum de Març 2013

natació 11:28:32 hores per fer 34,00 km
ciclisme 32:15:54 hores per fer 835,33 km
running 07:07:01 hores per fer 80,14 km

totals 50:51:27 hores per fer 949,47 km